Netcad Dünyası

Yeni İhtiyaçlara Yönelik Yatırımlar Yapıyoruz

Değişen dünya ve yeni teknoloji trendlerinin, müşterileri ihtiyaçlarını çeşitlendirdiğine dikkat çeken Netcad Eş Genel Müdürü Deniz ŞANAN, inovasyonu DNA’sında barındıran bir şirket olduklarını söylüyor. “Müşterilerimizin yeni ihtiyaçlarını yakından takip ederek bunlara uygun yeni teknoloji platformlarına yatırım yapıyor ve bu platformlar üzerinde yeni nesil çözümler geliştiriyoruz” diyor.

Kurumsal hikayenizden kısaca bahseder misiniz?

Netcad, 33 yıl önce, o dönemlerde tüm işlerini kâğıt ve pafta ortamında yapan coğrafi bilgi sistemleri sektörünün ülke çapında dijital dönüşümünü hayata geçirerek serüvenine başladı. Bugün, 33 yılın sonunda son tempo devam eden hikayesinde, Türkiye’nin teknoloji alanında çıkardığı, global olma potansiyeline sahip en önemli markalarından biri haline geldi. Açık ara pazar lideri olduğumuz coğrafi bilgi sistemleri endüstrisi Netcad çözümleri etrafında gelişen yerli ve milli teknoloji ile tüm sektör ihtiyaçlarını karşılayabilir vaziyette. Bunun başarılmasında 30 yılı aşkın süregelen yolculuğumuzda birlikte ilerlemekte olduğumuz birçok paydaşımızın önemli katkıları bulunuyor. Yetkin yazılımcı kadromuz, bilgi birikimleri ile her daim yanımızda duran akademisyen dostlarımız ve milli bakış açısıyla uzun yıllardır Netcad çözümlerini tercih etmiş olan müşterilerimiz bu başarı hikayesinin önemli parçaları.

Şirketinizde müşteri deneyimini iyileştirmek adına son dönemde ne gibi başlıca adımlar attınız, neler yapıyorsunuz?

Netcad olarak müşterilerimizi dinleyen ve onların geri bildirimleri ile sürekli beslenen, ArGe faaliyetlerini müşteri geri bildirimlerine göre yönlendiren bir firmayız. Müşteri odaklılığımız sayesinde kullanıcılarımızın bir çoğu Netcad çözümlerinde katkıları olduğunu söyler. Gerçekten de yazılım gelişim süreçlerimizde bir çok kullanıcımızın verdikleri geri bildirimleri sayesinde önemli katkıları bulunuyor.

Bu alanda başarı getiren örnek uygulamalarınızı alabilir miyiz?

2010’lu yıllarda Türkiye madencilik sektörü ile bir başarı öyküsü yazdık ve Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ), Hacettepe Üniversitesi ve Netcad Yazılım A.Ş. iş birliği ile bir TÜBİTAK projesi olarak ortaya bir madencilik yazılımı çıkardık. Bu proje, kamu-üniversite-özel sektör ilişkisinin en güzel örneklerinden birisi. Netpromine ürünümüzü tam iki yıl boyunca müşterilerimizle birlikte test ettik. Onlarla bir araya geldik, uygulamayı birlikte kullandık, eksikleri, geliştirilmesi gereken noktaları tek tek çalıştık ve iki yıl sonunda herkesin içine sinen bir ürün yarattık. Kendi CAD platformumuz üzerinde geliştirdiğimiz Netpromine bugün Türkiye’nin ilk ve tek yerli maden mühendislik yazılımı. Bugün madencilik sektöründe bir türk teknoloji markası olarak açık ara pazar lideriyiz. Eğer biz olmasaydık pazar tamamen global rakiplerimizin rekabetinde kalacaktı.

Müşterilerinizi nasıl dinliyorsunuz?

Müşterilerimize teknik destek hizmetini Netcad SupportX markalı profesyonel bir portal üzerinden sağlıyoruz. Kullanıcılarımız her türlü geliştirme taleplerini bu portal üzerinden bize iletip takibini de yapabiliyorlar. Ekiplerimiz ayrıca müşteri destek hattımız üzerinden de bize ulaşabilir durumdalar. Sık sık yaptığımız müşteri ziyaretleri, odak grup toplantıları, webinarlar ve özel Netcad ürün eğitimleri bizim diğer müşterilerimize dokunma noktalarımız.  Müşterilerimizden gelen tüm bildirimleri dikkatle takip ediyor, geri dönüş sürelerimizi ve sağladığımız memnuniyeti performans metrikleri ile ölçüyoruz.

Müşteri deneyimini iyileştirmek adına orta vadede ajandanızda hangi maddeler bulunuyor? Neler yapacaksınız?

Değişen dünya ve yeni gelen teknoloji trendleri müşterilerimizin ihtiyaçlarının çeşitlenmesinin önünü açıyor. Örneğin bugün dünyada drone teknolojileri sayesinde veri toplama yöntemleri kökten değişmiş durumda.

Netcad inovasyonu DNA’sında barındıran, bir inovasyon sonucu var olmuş bir firma. Ancak Netcad serüveninin başındaki öncü girişimi ile yetinmemiş her dönem sahaya yenilikler getirerek müşterilerine sunduğu çözüm spektrumunu geliştirebilmiş ve hatta yeni ürünlerle kendisine yepyeni kanallar da oluşturmayı başarmış bir firma. Biz yakın dönemde şirketimizin bu inovasyon dinamizmini açık tutmaya devam ediyor ve müşterilerimizin yeni ihtiyaçlarını yakından takip ederek bunlara uygun yeni teknoloji platformlarına yatırım yapıyor ve bu platformlar üzerinde yepyeni çözümler geliştiriyoruz.